Mobilsider

Mobilsider er et eget nettsted tilpasset de små skjermene og de mange nye muligheten i smarttelefoner. Brukeren kommer til en liten og oversiktlig side med klare overskrifter, lite tekst, og store, finger-vennlige menyknapper. Funksjoner er tilpasset touch-skjerm, med trykk for å ringe, trykk for å sende sms, og trykk eller stryk for å navigere.

2013 blir året der ”alle” får mobilside i tillegg til vanlig hjemmeside. Hensikten med en mobilside er å gjøre det lett for mobilbrukeren til å ta kontakt med din bedrift raskt og effektivt. Flere og flere omfavner nå denne løsningen, og Bra Nettside leverer bra nettsider for mobil!

Vanlige hjemmesider er vanskelige å lese og navigere i på smarttelefoner. Skjermen viser bare en brøkdel av nettsiden, teksten og menyknappene er bittesmå, og telefonnummer og annen kontaktinfo er vanskelig å navigere seg frem til. Noen eldre websider som ble designet med Flash synes ikke i det hele tatt på mobil! En nyere hjemmeside kan være designet med såkalt ”responsiv” design. Det vil si at nettsiden tilpasser seg den bredden skjermen har, og innholdet blir skjøvet nedover i stedet for å fortsette ut til siden. Mobilbrukeren slipper i hvert fall å scrolle sideveis, men det kan fortsatt være vanskelig å finne innholdet man er ute etter. (Nettleseren Opera Mini utfører akkurat dette for alle mobiler.)

Den beste løsningen er i de aller fleste tilfeller å designe en egen hjemmeside tilpasset mobil. Funksjonrettet design er nøkkel til gode nettsider for mobil. Det viktigste er at det er lett å ringe, lett å finne adresse og åpningstider, kart/navigasjon, og en link til den vanlige nettsiden.  Få sider med enkel design og enkel navigasjon gjør den optimert for å vises på smarttelefoner.

Når det gjelder webdesign kan en hjemmeside for mobil designes med vanlig html og css, og det er egne koder og programsnutter for funksjonene med touchskjerm. De nye mobilsidene kan ligge på eget domene eller på en annen server, men den vanlige hjemmesiden må ha installert et lite script som omdirigerer trafikk fra mobiler til mobilsidene.