Markedsføring på nett

Markedsføring på nettet

Markedsføring på nett

Markedsføring på nett blir for de aller fleste bedrifter den viktigste investering både i tid og penger i 2015. Flere og flere media og andre møteplasser for kjøp og salg er basert på bruk av den store verdensveven som vi kaller internett. Det er kritisk viktig både for ditt firma og for deg selv som person å være tilstede online. Og for å omsette produkter, må du gjøre en innsats for å bli synlig og tilgjengelig for dine kunder.

Markedsføring på nettEffektiv markedsføring på nett

Det er mange ulike måter å markedsføre på nett. Ingen er gratis. Noe betaler du for i rene penger, noen betaler du for i tid du og dine ansatte kunne brukt på noe annet. Det er et gammelt munnhell som sier at halvparten av all reklame er bortkastet, det er bare umulig å vite hvilken halvpart. Slik er det ikke med reklame på nett. Reklame på nett kan måles og målrettes i detalj, og du ser tydelig hvordan markedsføringsbudjettet benyttes. Noe er effektivt og skaper raske resultater, noe gjør ikke det. Du kan navigere i denne jungelen på egen hånd, eller bruke fagpersoner som har lang erfaring med hva som fungerer og ikke. Aller viktigst er det å bare komme igang.

Markedsføring på nett avhenger av et godt fundament

All din markedsføring på nett har skal lede mot et salg, men i de fleste tilfeller må kunden uansett før eller senere innom din nettside. Derfor er gode resultater av markedsføringen på avhengig av at bedriftens nettside er tiltalende og lett å finne fram på. Er dette fundamentet på plass vil markedsføringen lettere gi gode resultater med økt trafikk og salg for din bedrift.

MÃ¥ling av ROI

Ved å måle ROI («Return On Investment») kan du kartlegge hvilke markedsføringsmetoder som er mest effektiv for din bedrift.
Med analyseverktøyet Google Analytics ser du fort hvordan andre fant nettstedet ditt, hvor de kom fra, hvilke sider de var inne på, hvor lenge de ble og når du mistet dem.
Google Analytics koster deg kun tid å bruke, og det kan gi deg nyttig informasjon om hva som har fungert i din markedsføringsstrategi.
Markedsføring på nett handler om å være søkbar og tilgjengelig

SEO

Søkemotoroptimalisering – vanligvis forkortet til SEO – er en viktig del av markedsføring pÃ¥ nett. (Av en eller annen grunn vil korrekturverktøyet i Word heller at jeg skal stave det med to p’er – Søkemotoropptimalisering. Men det er feil. Ordet optimal er fra latin og har ikke dobbelt konsonant.)
SEO gå ut på å bli synlig i søk på såkalte søkeord, ordene folk bruker når de skal søke etter produkter og tjenester.
Jo mer relevant nettsiden din er, jo høyere opp på resultatsiden i søkemotoren vil din bedrift komme. Det oppnår du ved å bruke disse ordene i overskrifter, tekst, og på bilder og annet innhold. Kan du se hvilket søkeord denne artikkelen er optimalisert for?

Markedsføring via e-post er også en teknikk som kan gi gode resultater. Du sender ut regelmessige nyhetsbrev eller kampanjetilbud til potensielle eller eksisterende kunder. Det er en god måte å opprettholde kontakten eller skape nye. Loven setter begrensninger på utsendelsen av epost, og ingen vil vel bidra til mer spam i verden?

Sosiale medier er en såkalt gratis metode for å markedsføre seg på nett, men den koster i tid. De fleste bedrifter føler seg forpliktet til å ha en side på Facebook og Twitter konto, men for mange kan det være like effektivt å bruke penger på annonser i stedet for tid på Facebook. Men er du villig til å være aktiv med innhold, i tillegg til tilbud, konkurranser og generell tilstedeværelse på de sosiale mediene kan du være heldig å få god ROI for din bedrift på sosiale media.

Din markedsføring på nettet

Hvilken metode for markedsføring på nett vil være mest effektiv for din bedrift? Det krever litt eksperimentering slik at du først kan måle deg frem til hva som gir best ROI.