lyoness moss lojalitetsprogram-small

Bildet: Spent gjeng: Michéle Westerheim, Arne Sandaker og Nina Merethe Gustavsen på Porto Bello er en av de første butikkene i mosseområdet som tilbyr sine kunder fordelskortet Lyoness. –Vi har selvfølgelig kortet selv også, sier de tre.

Cashback: Lyoness-systemet gir deg penger tilbake ved hvert kjøp.

Klesbutikken Porto Bello i Moss sentrum har mange faste kunder. Det setter de stor pris på, og ønsker å gi noe tilbake. Nå tilbyr de et kortsystem som gjør at du får penger tilbake når du handler hos dem.

Tekst og foto: Hege Halvorsen trykket i B I L : BOL IG: F R I T ID n r 3 / 2 0 1 4

Porto Bello har nå tatt i bruk et kortsystem som heter «Cashback-kortet Lyoness». -Vi ønsker å tilby Lyoness cashback card fordi det gir våre kunder penger tilbake når de handler hos oss, sier Arne Sandaker, eier av den populære klesbutikken. Kortet er allerede i bruk i 45 land over hele verden og det er gratis å bli medlem. Lyonesskortet dekker alle bransjer, og fungerer på den måten at når du kjøper noe i en butikk som er tilknyttet systemet, får du to prosent av kjøpesummen tilbake. Man får ikke ut pengene i kontanter, men fordi avregningen skjer en gang i uka, kommer pengene rett inn på bankkontoen din hver uke. Opplysningene og bankkontonummer registrer du selv på din egen profil via nettsiden til Lyoness.

-Mottoet er: penger tilbake ved hvert kjøp, og er et tilbud vi ønsker å gi kundene våre. Ikke alle butikker får føre kortet. Det er kun 15 prosent i hver bransje i et område som kan tilby systemet. Dette fordi det skal være litt eksklusivt for medlemsbutikkene og våre kunder, sier Arne. Bruker man kortet mye, øker også fordelene og man opparbeider seg høyere tilbakebetalingsprosent. Hvor mye, er forskjellig fra butikk til butikk. -Kundene får fordeler når de handler og blir på den måten mer lojale til butikken, sier Sandaker.

APP

Kortet har sin egen app som du kan laste ned på din mobiltelefon. -Her får du informasjon gjennom GPS om hvilke butikker som som fører systemet i området du befinner deg i, forteller Sandaker. Det er snakk om at en bilbutikk skal tilby cashback kortet.

-Kjøper du bil med Lyoness, er to prosent cashback mye. Følger du med og bruker kortet så blir det penger av det, påpeker Nina Merethe Gustavsen som jobber på Porto Bello. Etter to dager har jentene registrert 30 medlemmer. -Alle sier ja. Det er gratis og du får igjen penger. Det er en vinn-vinn situasjon for alle, sier butikkansatt Michéle Westerheim.

Hotell og restaurant

Skal du på ferie kan du sjekke om det finnes et hotell på ditt reisemål som har kortet. -Fordi kortet finnes i mange land kan man finne hotell, restauranter og butikker som er i Lyoness-systemet. Kortet kan også benyttes i mange nettbutikker, sier Nina. Det er ikke vanskelig å finne fram på nett om hvor det kan brukes. -Det er enkelt å finne ut av det på nett. Når du blir medlem, så søk på nett og gjør deg kjent. Det er mange bransjer og mange muligheter. Jeg skal selv bruke kortet nå som jeg skal ut å reise. Det blir spennende å se hvordan det fungerer og hvordan det blir tatt imot av kundene våre, avslutter Arne Sandaker.