Kort oversikt over Facebook

Facebook innlegg (kalles også post) «Hva tenker du på?»

Facebook profil

”f”-knappen til venstre – ”Nyhetsoppdatering”

Startside-knappen til høyre (identiske med ”f”)

Profil-knappen i midten (ditt navn og bilde)

Du kan poste ”Hva tenker du på?”

Facebook Side (”Page”)

Du kan skrive innlegg på Siden (”Skriv noe…”)

Du kan opprette arrangement på siden (egen knapp)

Arrangementet kan du så dele:

På egen tidslinje (profil – ”Hva tenker du på?”)

På egen Side (”Skriv noe…”)

Arrangementet kan du kjøpe annonser til – sponsepromoter

Fb viser deg stadig liksom-annonser for å friste deg til å kjøpe annonser. Da står det ”Bare du kan se denne reklamen/promoteringen”.

Google Review Link Generator

Google is constantly changing and it makes it very challenging to provide your customers a Review Us link that actually works on a mobile phone and desktop computer. This tool will generate the perfect Review Us link directly from Google.

To get your personalized Google review link start typing the name of your business in the search box and then click on your business.

Address:
Telephone:
Rating:
Website:

Google anmeldelse lenke

Søk etter din bedrift her:

Bruk lenken i din markedsføring (bruk gjerne en lenkeforkorter)

 

Wifi spørreskjema

Hva betyr Googles Rankbrain for din markedsføring?

Googles RankBrain SEO Oslo

Google har nå tatt i bruk kunstig intelligens for å gi bedre søkeresultater. Google kaller det for AI Rankbrain. På norsk kan man bruke uttrykket maskinlæringsteknologi.

Når en datamaskin kan lære seg å gjøre noe selv, istedet for at den må bli lært opp av mennesker eller følge en detaljert programmering.

Artificial Intelligence beskriver en datamaskin som er like smart som et menneske. Det vil si den kan tilegne seg kunnskap både ved å bli lært noe og ved å utvikle noe den allerede vet. Datamaskiner nærmer seg uunngålig dette nivået, selv om mange forestillinger og gjetninger om AI er myter og science fiction. Her bruker vi AI for å beskrive en maskin som kan lære og lage nye forbindelser av foreliggende data. Mye av det vi i dag tenker er vanlige funksjoner, ville vært beskrevet som AI for 20 år siden.

Når man snakker om RankBrain blir Begrepene maskinlæring og AI blir brukt om hverandre eller for å beskrive det samme når vi snakker om RankBrain.

Rankbrain er ikke det eneste

Rankbrain er ikke ene og alene det som bestemmer hva som kommer frem på søk, det er bare en del av den algoritmen google bruker. Googles algoritme heter Hummingbird, og denne blir som stadig endret og utviklet for å gi bedre søkeresultater.

Hummingbird brukte tidligere utrykket Pagerank, og pagerank var kjent som en av de viktigste og vektigste argumentene Google hadde for å rangere nettsteder. Med høyere pagerank var man høyere prioritert på listen over treff. Pagerank er nå faset ut.

Googles fryktede oppdateringer

Hummingbirds algoritmer gjennomgår jevnlig store oppdateringer, og de kan sende kalde grøss nedover ryggen på SEO spesialister. Men for vanlige brukere vil de gi bedre kvalitet på søketjenesten. Panda , Peguin og PayDay  kom for å bekjempe spam, og førte til at mange nettsdider som var overoptimalisert måtte se sine sider falle fra første side på Google til langt nede eller sider bak. Pigeon skal øke kvaliteten på lokale treff, Top Heavy  er laget for å nedprioritere reklame/banner-tunge sider, og Mobile friendly nedprioriterer sider som fungerer dårlig på mobile platformer. I tilegg Pirate som skal bekjempe overtredelser av opphavsrett.

Signals

Hummingbird bruker signaler fra websiden, eksempelvis er tekst et signal, bold tekst et signal, pagerank et signal og er siden mobilvennlig er dette også et signal. Eksisterende trafikk teller også mye. Hummingbird tar hensyn til alle disse signalene for å sortere søketreff.

Det er omtrent 200 viktige rankingsignaler med opp til 10.000 variasjoner av underliggende signaler.
Se http://searchengineland.com/seotable for mer.

Innhold og lenker som peker inn mot siden er de viktigste signalene. RankBrain det tredje mest avgjørende signalet. Så egentlig er alt som før, det er lenker inn til siden og kvaliteten på disse lenkene, samt godt innhold som gjelder for å bli komme opp på Googles søk.

Kilder

https://en.wikipedia.org/wiki/RankBrain (lenker UT med autoritet er også et signal!)

https://www.searchenginejournal.com/google-rankbrain-affect-seo-2016/162153/

http://searchengineland.com/faq-all-about-the-new-google-rankbrain-algorithm-234440

http://marketingland.com/how-machine-learning-works-150366

 

Feil på Google kart

goglemapsfeil

Mens Google feirer OL i Rio med en ny tegning hver dag, har noen begynt å få feilmeldinger på Googlekartene på nettsidene sine. Det er ikke noe feil med ditt tema, din koding eller WordPress som sådan. Feilen oppstår fordi Google siden 22. juni nekter deg å hente kartdata uten Google API-key.

Fix:  Du kan hente Google API-key her. 

Du kan installere dette innstikket: API KEY for Google Maps» WordPress Plugin.

Hvis du vil lese mer, kan du gå til Googles egen forklaring her.

Bedre ROI med Google Shopping Product Listing Ads (PLA)

Har du tatt i bruk Googles egne produktannonser?

Har du tatt i bruk Googles egne produktannonser?

What is Google Shopping?

When you search for a product on Google, you’ll typically see product listing ads (PLAs) appear on the top or the top right. Depending on what type of product you’re searching for, Google will usually show 1-8 products.

You’ve probably heard of both Google Shopping and Product Listing Ads. Both are correct terms. Google Shopping is the campaign type, PLAs are the ad units. When you see Product Listing Ads, you’ll notice a couple of things:

 1. They command attention…and clicks. In fact, a recent study by Wordstream revealed that for some product queries, the ads get 64% of the clicks!
 2. They’re compelling. If your search is specific enough, you’ll likely see exactly what you’re looking for complete with picture, price and maybe some reviews and an offer.

Les mer: 

Fra 0,- til 6 mill på to år med nettkurs

Kjenner du igjen noen av disse navnene:

– Roy Moss
– Vivian Songe
– Sten Morten Misund-Asphaug
– Jan-Ove Torsvik & Tommy Kroken
– Eva-Charlotte Stenset
– Peter Svenning

Dette er en gruppe norske grundere som har hatt suksess med å lage kurs og selge kurset på internett.

Noen selger til bedrifter, noen til privatpersoner. De har gjort det en god markedsfører skal gjøre, nemlig identifisere et en kundegruppe, funnet deres smertelig problem og laget en elegant løsning.

Dermed har de skapt en inntekt for seg selv, noe som har satt dem i stand til å leve et liv andre bare kan drømmen om.

– Roy Moss: Suksess med nettkurs
– Vivian Songe: Bli magasinjournalist
– Sten Morten Misund-Asphaug: Salgsmaskin
– Jan-Ove Torsvik & Tommy Kroken: Konverteringsbloggen
– Eva-Charlotte Stenset: Si det med video
– Peter Svenning: Leadership by Heart Coachutdannelse

Jeg fikk høre fra en i gruppen, Petter Svenning, at han husker da Roy Moss i høst fortalte at han hadde gått fra 0,- – til 6 mill på to år… og nå få måneder etterpå har gått opp til 8 mill i omsetning… uten å jobbe mer… … men ved å bruke et enkelt og genialt system…

… det ville jeg fortelle videre til deg.

Du skjønner, Petter og Roy er noen dundrende bra karer.
Og når de begge følger en formel som gjør at de kan nå mange tusen mennesker hver uke med våre budskap… da er det på tide å dele det med deg også!

Så, sammen holder de et webinar på mandag:

LÆR Å LAGE DITT EGET ONLINE-KURS SOM GIR DEG ØKT INNTEKT OG STØRRE FRIHET!

Bli med bak kulissene og se hvordan Roy markedsførte et online kurs fra 0 til 8 millioner i omsetning på 2 år – og hvordan DU kan gjøre det samme.

http://inspiro.academy/webinarpeter/?ref=peterkb

Du vil blant annet lære:

-Hvordan du steg for steg kan gå fram for å bygge opp ditt eget online-kurs som vil gi deg inntekter og frihet i mange år framover.

-Hvordan tiltrekke deg kunder og SELGE KURSET FØR DU LAGER DET. Det er morsomt å lage kurs med penger på bok!

-Den raskeste og enkleste måten du skaper inntekter til online-kurset ditt UTEN FRUSTRASJON. Hint: innebærer ikke å kaste bort tid på blogging, sosiale medier og andre krampeaktige markedsføringsmetoder som gir lite resultater.

-Trappetrinnsmetoden der jeg viser deg steg-for-steg hvordan det er mulig å skape en kursomsetning på 1 million (eller mer) allerede første året.

-Mikrobølge-formelen som sørger for at du alltid har en venteliste med ivrige fans som står klare med lommeboka hver gang du kjører i gang en ny kursrunde.

I tillegg vil jeg, Peter, fortelle deg hvilke tabber jeg har gjort og hvordan du enkelt kan unngå dem.

Meld deg på her:
http://inspiro.academy/webinarpeter/?ref=peterkb

Hjertelig hilsen Ketil Berg

PS: Har du scrolla deg rett hit?
I så fall: Meld deg på webinaret med Roy Moss og Peter Svenning om hvordan du kan bruke nettkurs til å skape deg mer inntekt og større frihet. Dette blir episk!

Meld deg på her: http://inspiro.academy/webinarpeter/?ref=peterkb

Nytt kurs: Få mer ut av din datamaskin

Kom og lær å bruke din egen laptop (pc/mac) i trivelige omgivelse på Unity. Du får lære og øve deg i viktige funksjoner, og behandle dokumenter og bilder (i epost, plakater og brosjyrer).

Dagens pcer har nesten uendelige muligheter, men desverre kan det også være forvirrende å få til de enkle ting. Dette er kurset for deg som strever med å mestre pc- bruk. Vi går igjennom nyttige grep og snarveier for å bruke operativsystemet (mac/windows) bedre. Vi tar for oss en øvelse med et word-dokument, der du lager en plakat/brosjyre. Du vil også får tips om å lage en god epost. Du vil lære og øve deg i en hyggelig atmosfære på Unity. Pause med kaffe/te og småkaker. Kurset koster kun kr 600,- for 3 timers undervisning. Husk påmelding, og bare ta kontakt hvis det er noen spørsmål.  Ta med din egen laptop og kom! (enten det er pc eller mac)

Lær noen gode råd om Windows/Mac, mapper, dokumenter etc.

Få ryddet opp i dokumenter og på skrivebordet

Lær å bruke menyer og verktøy i Word

Lag et fint brev

Lær om bildebehandling i Paint

Lag en flott plakat/brosjyre for din egen workshop

Maks åtte deltagere, personlig oppfølging av alle

iZettle – tidenes gjerrigste forhandlerprogam?

iZettle er genialt og hendig, og i løpet av det siste året har jeg sett den poppe opp i flere og flere sammenhenger. Med iZettle kan du svært enkelt ta imot betaling med kredittkort og debetkort.

iZettle er en liten, trådløs kortterminal, på størrelse med kredittkortet.  Terminalen sender info trådløst til en app på din mobil. Der justerer du beløp, og om kunden vil ha kvittering på epost. Kunden setter inn kortet sitt i terminalen og taster inn sin vanlige pin-kode.That’s it. Du får pengene til din vanlige bankkonto uten å behøve å avtale med – eller betale til – banken. En genial og enkel løsning.

Da ønsker vel iZettle å friste oss som jobber B2B til å distribuere flest mulig terminaler? Men det er ikke lønnsomt å forhandle iZettle. Du får kun betalt en gang, og det et uanselig beløp.

Les også: Bli mobilvennlig eller bli sist

iZettle senket nylig prisene for sin kortleser – til GRATIS! Det forteller oss at de tjener alle pengene sine på transaksjoner, ikke på salget av selve kortleseren. Men denne inntjeningen er de ikke villig til å gi videre til sine forhandlere.

De kaller forhandlerprogrammet sitt for et affiliate program. Her får du 9 euro for hver kortleser du selger. Men du får INGENTING av transaksjonene.

Uansett hvilket produkt jeg handler eller forhandler, så bruker jeg ressurser på å selge det inn. Og produkter som ikke er forbruksvare kan bare selges en gang til hver kunde. Antallet mulige iZettle-kunder i Norge er begrenset, kanskje enda mer nå som Facebook har lansert betaling mellom venner.

Det er ingen lønnsomhet for meg å forhandle iZettle nå jeg kun tjener 9 euro én gang på hver kunde jeg skaffer dem. Eller hva mener dere?

Les mer om iZettle her.

Kontakt

[contact-form-7 id=»1536″ title=»KontaktBra»]

Disse fire «brølerne» må du unngå når du skal lage video

 1. Dårlig lyd. Hvis jeg ikke hører stemmen godt, lukker jeg raskt videoen. Det kan være du gjorde en feil med miksingen da du redigerte, eller du var for langt unna mikrofonen da du spilte inn. En snipp-mikrofon koster under 500 kroner, det er utilgivelig å ikke bruke en slik.
 2. Ingen nettadresse. Fin video, men hva vil du jeg skal gjøre med det? Du må ha din egen nettadresse i informasjonsfeltet under videoen. Url’en må skrives fullt ut: http://ytmer.no. I tillegg til url er det lurt å legge en kort beskrivelse av videoen, og en call to action.video content marketing
 3. Fremmede annonser. Du ønsker vel ikke at seeren må se en bilannonse før de ser din coaching video? Annonsevalget gjør du en gang når du oppretter kanalen. Glemte du dette, må du gå tilbake og skru av annonser, og så laste opp alle videoene på nytt for at reklamen skal forsvinne.
 4. Husk krigen. Lastet du opp kun til Youtube, og la linken fra Youtube inn i Facebook? Da blir du straffet av Facebook. Facebook gir mindre visninger til Youtube-videoer. Facebook og Youtube er arvefiender, ikke sant?  Skal du vise videoen på Facebook, bør du laste den opp til Facebook også.

Hva er mobilvennlighet?

Alle snakker om mobilvennlige nettsider, så hva er egentlig mobilvennlig design?

Google har lansert et nytt verktøy for at webmastere og andre som eier et nettsted skal kunne bedømme om en nettside er mobilvennlig.

Google bruker noen av følgende kriterier:

 • Bruker siden Flash? Det funker dårlig på mobil.
 • Er innholdet lesbart på en liten skjerm uten å zoome?
 • Tilpasser innholdet seg skjermen slik at du slipper å scrolle sidelengs?
 • Er menyer og lenker godt separert slike at du kan kan treffe dem selv med voksne fingre?

Her kan du sjekke din egen side.

Vil du ha hjelp med å gjøre ditt nettsted mobilvennlig? Ring meg nå, Ketil Berg på 90989898, eller send en epost til post@branettside.no

Kunden din stoler mer på nettsiden din enn på deg

Kunden stoler ikke på selgere, og derfor må nettsiden gjøre salget for deg! En ny undersøkelse gjort blant ca tusen nordmenn viser at svært få kunder har tillit til selgere; de tror ikke engang at selgeren kan noe særlig om produktet. Så få som 12 prosent rapporterer at de stoler på at selgeren anbefaler det produktet som passer best for dem. Kun tre av ti stoler på at selgeren er kunnskapsrik om produktet de vil kjøpe.

To av tre spurte svarer at Internett er deres viktigste kilde til informasjon om nye produkter – mot 13 prosent som mener det samme om selgeren. De aller fleste forteller at de søker på nettet, leser tester i media eller henter råd fra venner og kjente før de fatter et valg. Blant unge er tendensen enda tydeligere. I aldersgruppen 18-34 år er det kun fem prosent som oppgir selgeren som den viktigste kilden til informasjon, selv om det er en litt høyere andel i denne gruppen som mener de noen ganger trenger hjelp til å velge riktig enn blant de eldre.

Konsekvensen for deg er at nettsiden din bør inneholde mest mulig av den informasjonen kunder søker, den bør inneholde sosiale henvisninger (social proof) og den bør først og fremst vises når kunden søker på Google, og det gjør kunden ofte fra sin smarttelefon.

Her er noen fakta fra undersøkelsen, som ble utført av YouGov i januar 2015 blant et representativt utvalg av den nasjonale befolkningen. Utvalget består av 1005 respondenter i alderen 18 – 74 år.

 • 12 prosent stoler på at selgeren anbefaler produktet som passer best for dem
 • 27 prosent stoler på at selgeren er kunnskapsrik om produktet de vil kjøpe
 • 66 prosent sier Internett er deres viktigste kilde til informasjon om nye produkter
 • 13 prosent sier selgeren er deres viktigste kilde til informasjon om nye produkter
 • 88 prosent henter inn informasjon før de skal kjøpe noe nytt
 • 82 prosent har allerede bestemt seg for hva de skal kjøpe før selgeren involveres
 • 92 prosent sier det er viktig at selgeren virker motivert for å få deres tillit
 • 95 prosent sier selgerens jobb skal være å hjelpe dem som kunde

Bli mobilvennlig eller bli sist

Blir du ikke mobilvennlig kommer du til å miste din ranking på Google.

I slutten av februar annonsert Google at de vil begynne å straffe nettsider som ikke er optimalisert for mobil. Det vil si at du kommer til å miste ranking i søkeresultatet.

Starting April 21, we will be expanding our use of mobile-friendliness as a ranking signal.

Fra slutten av april vil altså mobilvennlige sider prioriteres i søkeresultatet. Dette vil gjelde alle språk og land, og Google advarer at dette vil føre til en drastisk endring i rangeringene.

Google forklarer dette med at de, som alltid, prioriterer brukeren, og at denne skal få relevante resultater og best mulig opplevelse av de nettstedene Google foreslår i søkeresultatet. Og BRUKERNE ER PÅ MOBIL!

Men det er ikke norske bedrifter!

Det er mange måter å gjøre siden mobilvennlig og det trenger ikke koste skjorta.

Men for større bedrifter kan det være nødvendig med full overhaling. Flere fulgt avisenes og bankers eksempel med å redesigne hele siden fra bunnen opp primært for mobil. Pc bruk blir så en sekundær.

Du kjenner det lett igjen på at siden har en stor firkantet knapp med striper på, oftest oppe til venstre. Det er et element fra mobilvennlig design.

Hva gjør du hvis du ikke består Googles test for mobilvennlig design?

Les også: Hva er mobilvennlighet?

Når jeg skriver denne artikkelen 16.3.15 har du ca en måned på deg, og det er fryktelig dårlig tid! Heldigvis gir Google gir deg en god del tips, og mekker du litt selv, kan du kanskje redde dagen. Her er Googles egne anbefalinger til utviklere for å gjøre nettsidene mobilvennlige.

Noen verktøy for webdesign (f.eks. WordPress) gjør det mulig å skifte ut hele designen med et såkalt Tema. Alle nye tema er nå mobilvennlige på den måten at de er responsive.  Det betyr at nettsiden automatisk viser innholdet best mulig til alle skjermstørrelser. Det er forholdsvis enkelt å bytte til et nytt Tema, men det krever litt arbeid hvis man er opptatt av å videreføre en bestemt designregime fra den gamle siden.

Den raskeste, enkleste, billigste og mest solide måten å gjøre nettstedet mobilvennlig er å lage en forenklet versjon i programmeringsspråket html. Det kalles rett og slett en mobilside.

Hvil du ha hjelp til å sørge for at din bedriftsnettside er mobilvennlig, så ta kontakt nå: info@branettside.no eller ring Ketil Berg på 90 98 98 98.

Mobilsider

Mobilsider er et eget nettsted tilpasset de små skjermene og de mange nye muligheten i smarttelefoner. Brukeren kommer til en liten og oversiktlig side med klare overskrifter, lite tekst, og store, finger-vennlige menyknapper. Funksjoner er tilpasset touch-skjerm, med trykk for å ringe, trykk for å sende sms, og trykk eller stryk for å navigere.

2013 blir året der ”alle” får mobilside i tillegg til vanlig hjemmeside. Hensikten med en mobilside er å gjøre det lett for mobilbrukeren til å ta kontakt med din bedrift raskt og effektivt. Flere og flere omfavner nå denne løsningen, og Bra Nettside leverer bra nettsider for mobil!

Vanlige hjemmesider er vanskelige å lese og navigere i på smarttelefoner. Skjermen viser bare en brøkdel av nettsiden, teksten og menyknappene er bittesmå, og telefonnummer og annen kontaktinfo er vanskelig å navigere seg frem til. Noen eldre websider som ble designet med Flash synes ikke i det hele tatt på mobil! En nyere hjemmeside kan være designet med såkalt ”responsiv” design. Det vil si at nettsiden tilpasser seg den bredden skjermen har, og innholdet blir skjøvet nedover i stedet for å fortsette ut til siden. Mobilbrukeren slipper i hvert fall å scrolle sideveis, men det kan fortsatt være vanskelig å finne innholdet man er ute etter. (Nettleseren Opera Mini utfører akkurat dette for alle mobiler.)

Den beste løsningen er i de aller fleste tilfeller å designe en egen hjemmeside tilpasset mobil. Funksjonrettet design er nøkkel til gode nettsider for mobil. Det viktigste er at det er lett å ringe, lett å finne adresse og åpningstider, kart/navigasjon, og en link til den vanlige nettsiden.  Få sider med enkel design og enkel navigasjon gjør den optimert for å vises på smarttelefoner.

Når det gjelder webdesign kan en hjemmeside for mobil designes med vanlig html og css, og det er egne koder og programsnutter for funksjonene med touchskjerm. De nye mobilsidene kan ligge på eget domene eller på en annen server, men den vanlige hjemmesiden må ha installert et lite script som omdirigerer trafikk fra mobiler til mobilsidene.

Mobilapp

En mobilapp eller mobil applikasjon er et lite program som lastes ned til mobiltelefonen og startes med mobilens operativsystem. Apper går altså ikke via en nettleser og trenger ikke noe eget nettsted. Faktisk er alle funksjoner på en mobilen egentlig en app: en rekke apper følger med mobilen ved kjøp.

For bedrifter som markedsfører til lokale kunder har apper høy kostnad og begrenset nytte. Vi anbefaler i stedet å benytte mobilside eller mobil landingsside, og heller kjøre kampanjer via sms og e-post.

Ytterligere apper tilbys via portaler som for eksempel iTunes, Google Play og Windows Phone. De enkle er gratis, men ofte «fulle av» reklame. Som oftest kan brukeren oppgradere for et lite beløp og slippe reklame. De aller fleste apper er interaktive, oftest spill. Mange er også laget for å utvide andre funksjonaliteter på mobilen. Og noen apper består kun av redigert informasjon fra et nettsted.

Apper

 • Muligheter for avansert grafikk og animasjon, og rask navigasjon
 • Muligheter for å benytte mobilenhetens andre verktøy og egenskaper, for eksempel  kamera, gps, bevegelsessensor og trykkskjerm
 • Moteriktig og kan spre seg «som ild i tørt gress»
 • Mulighet for distribusjon i hele verden
 • Appen er alltid tilgjengelig, også uten tilgang til internett
 • Muligheter for tilbakemeldinger i form av vurderinger og kommentarer
 • Må programmeres i flere versjoner for ulike operativsystem som Apple, Android, Windows, Blackberry
 • Kostbart å lage (programmere), krever også oppfølging, utvikling og publisering av nye versjoner
 • Risiko, Apple godkjenner kun ca 80% av innmeldte apper

Mobil landingsside

Mobil landingsside er en mobilside med bare EN side. Ofte for å presentere ett enkelt tilbud eller kampanje, eller en enkelt skjema for kunden å melde sin interesse. For noen bedrifter vil en så enkel løsning være å foretrekke fremfor et fullt mobilt nettsted. Mens større bedrifter som bruker mye penger på annonsering vil ha nytte av både mobilt nettsted og mobile landingssider.

En slik enkeltside har utviklet seg gjennom årende innen vanlig internettmarkedsføring. Klikk-annonser (CPA), samt såkalte Squeeze pages eller Optin pages etc sendes ofte til en egen, uavhengig side der trafikken kan «lande», derav navnet. Google anbefaler slike individuelle landingssider for alle Adwordsannonser, både for konvensjonelle nettsteder og mobilsider, og gjerne en unik side for hvert keyword man annonserer etter. Dette hjelper til enklere statistikk.

Mobilmarkedsføring har fulgt samme mønster. Du kan ha ett mobilt hovednettsted for de som finner deg ved å taste inn domenet ditt eller finner deg på organisk søk, og så kan du ha individuelle mobile landingssider som ikke er lenket til fra andre sider, men som viser innhold spesielt produsert for de som har klikket på en bestemt annonse. Trafikken kan også kommer fra en qr-kode eller fra sms-markedsføring. Ofte vil det være en kupong, et opt-in skjema eller annet som gjentar og bekrefter tilbudet fra annonsen.

Hvorfor mobilvennlig webdesign?

Visste du at minst 50% av ALLE søk på Google nå kommer fra smarttelefoner? For deg som markedsfører varer og tjenester på internett betyr det at du risikerer å glipp av 50% av kundene dine!

 • 50% av nettsøk er mobilsøkMobilside
 • 94% av søk fra mobil er lokale søk
 • 70% ringer en bedrift etter søk
 • 66% besøker en bedrift etter søk
 • 90% gjør dette innen 24 timer

Med en mobilside tilpasset mobil sikrer du at lokale kunder som søker på Google finner deg og tar kontakt.

En kunde som søker etter deg fra mobilen sin er sannsynligvis i kjøpemodus, og sannsynligvis i ditt nærområde. Han har et enkelt mål med søket sitt: FÅ TAK I DEG! Han vil ringe deg for informasjon, bestille en tjeneste, kjøpe et produkt eller rett og slett finne frem til ditt lokale. Det er nå det blir kritisk for din markedsføring, for kunden er også utålmodig. Hvis det tar for lang tid å lete rundt på siden din etter informasjonen han trenger, går han videre til konkurrenten. I din markedsføring må du forholde seg til dette.

Med en profesjonelt designet mobilside er det første kunden ser på sin mobil din logo over en knapp med «Trykk-for-å-ringe»-funksjon. Rett under følger de viktigste lenkene en mobilkunde trenger, for eksempel lenke til dine åpningstider, dine produkter/tjenester, og din plassering på Google kart. For du har vel ivaretatt din profil på Google Kart? Hvis ikke, hjelper vi deg med det også. Vi har også mange andre strategier for markedsføring i lokalmiljøet, for eksempel SEO, sosiale media og kuponger.

For bedrifter som markedsfører seg lokalt i egen by eller tettsted er det enda viktigere, fordi søk på Google nå er stedsbetinget. Kunder som søker etter restaurant eller rørlegger får nå treff i nærområdet øverst i søkeresultatet. Derfor er det også AVGJØRENDE at bedriften har sin G+side og Facebook bedriftside på plass, og korrekt utfylt.

Vi har vårt eget avanserte skript som vi installerer hos deg for å kjenne igjen opp til 100 forskjellige portable apparater.
Når brukeren er identifisert, blir brukeren tatt med til den siden som passer best for enheten. Mobilsiden ligger enten på din egen server eller på vår.

Markedsføring på nett

Markedsføring på nettet

Markedsføring på nett

Markedsføring på nett blir for de aller fleste bedrifter den viktigste investering både i tid og penger i 2015. Flere og flere media og andre møteplasser for kjøp og salg er basert på bruk av den store verdensveven som vi kaller internett. Det er kritisk viktig både for ditt firma og for deg selv som person å være tilstede online. Og for å omsette produkter, må du gjøre en innsats for å bli synlig og tilgjengelig for dine kunder.

Markedsføring på nettEffektiv markedsføring på nett

Det er mange ulike måter å markedsføre på nett. Ingen er gratis. Noe betaler du for i rene penger, noen betaler du for i tid du og dine ansatte kunne brukt på noe annet. Det er et gammelt munnhell som sier at halvparten av all reklame er bortkastet, det er bare umulig å vite hvilken halvpart. Slik er det ikke med reklame på nett. Reklame på nett kan måles og målrettes i detalj, og du ser tydelig hvordan markedsføringsbudjettet benyttes. Noe er effektivt og skaper raske resultater, noe gjør ikke det. Du kan navigere i denne jungelen på egen hånd, eller bruke fagpersoner som har lang erfaring med hva som fungerer og ikke. Aller viktigst er det å bare komme igang.

Markedsføring på nett avhenger av et godt fundament

All din markedsføring på nett har skal lede mot et salg, men i de fleste tilfeller må kunden uansett før eller senere innom din nettside. Derfor er gode resultater av markedsføringen på avhengig av at bedriftens nettside er tiltalende og lett å finne fram på. Er dette fundamentet på plass vil markedsføringen lettere gi gode resultater med økt trafikk og salg for din bedrift.

Måling av ROI

Ved å måle ROI («Return On Investment») kan du kartlegge hvilke markedsføringsmetoder som er mest effektiv for din bedrift.
Med analyseverktøyet Google Analytics ser du fort hvordan andre fant nettstedet ditt, hvor de kom fra, hvilke sider de var inne på, hvor lenge de ble og når du mistet dem.
Google Analytics koster deg kun tid å bruke, og det kan gi deg nyttig informasjon om hva som har fungert i din markedsføringsstrategi.
Markedsføring på nett handler om å være søkbar og tilgjengelig

SEO

Søkemotoroptimalisering – vanligvis forkortet til SEO – er en viktig del av markedsføring på nett. (Av en eller annen grunn vil korrekturverktøyet i Word heller at jeg skal stave det med to p’er – Søkemotoropptimalisering. Men det er feil. Ordet optimal er fra latin og har ikke dobbelt konsonant.)
SEO gå ut på å bli synlig i søk på såkalte søkeord, ordene folk bruker når de skal søke etter produkter og tjenester.
Jo mer relevant nettsiden din er, jo høyere opp på resultatsiden i søkemotoren vil din bedrift komme. Det oppnår du ved å bruke disse ordene i overskrifter, tekst, og på bilder og annet innhold. Kan du se hvilket søkeord denne artikkelen er optimalisert for?

Markedsføring via e-post er også en teknikk som kan gi gode resultater. Du sender ut regelmessige nyhetsbrev eller kampanjetilbud til potensielle eller eksisterende kunder. Det er en god måte å opprettholde kontakten eller skape nye. Loven setter begrensninger på utsendelsen av epost, og ingen vil vel bidra til mer spam i verden?

Sosiale medier er en såkalt gratis metode for å markedsføre seg på nett, men den koster i tid. De fleste bedrifter føler seg forpliktet til å ha en side på Facebook og Twitter konto, men for mange kan det være like effektivt å bruke penger på annonser i stedet for tid på Facebook. Men er du villig til å være aktiv med innhold, i tillegg til tilbud, konkurranser og generell tilstedeværelse på de sosiale mediene kan du være heldig å få god ROI for din bedrift på sosiale media.

Din markedsføring på nettet

Hvilken metode for markedsføring på nett vil være mest effektiv for din bedrift? Det krever litt eksperimentering slik at du først kan måle deg frem til hva som gir best ROI.

Content Marketing: 7 regler for godt innhold

En seiglivet myte på nett er: «Hvis du gir bort noe gratis, vil kundene kjøpe dine produkter». Det er litt som å si at bare du setter opp en butikk med masse varer, så kommer kjøperen av seg selv. Om bare det var slik!

Innholdsmarkedsføring (eng.: Content Marketing) er å produsere innhold som du gir gratis til dine mulige kunder, med forventning om at det skal lokke mottakeren av innoldet til å kjøpe ditt betalte produkt. Det gjelder innholdet på nettsiden, oppdateringer på Facebook, tvitring, utsending av epost og alt annet du gjør offentlig tilgjengelig.

Hvis du per i dag ikke selger slik du ønsker gjennom innleggene dine, videoene dine, webinarene dine eller epostene dine, så les videre, for det jeg skal lære bort i dag (gratis!) kan endre måten du produserer gratis innhold på.

Innholdet på nettsidene dine kan være som alt annet i forretningsverdenen; det kan være din beste allierte eller din verste fiende. Det kan gi deg mersalg, eller ødelegge dien muligheter for salg.

Jeg har sett velmenende gründere sitte fastlåst i samme kretsløp. De står opp tidlig, legger seg sent, og bruker opp verdifull tid både fra sin business og fra sin fritid til å produsere artikler og annet innhold til sine nettsider.

Det de ikke har forstått er at gratis innhold må brukes STRATEGISK, som kanskje den viktigste del av din markedsføring. Ellers kan innholdet jobbe mot deg og ikke for deg.

Selvsjekk: Gjør du disse feilene med innholdet ditt?

Her er de sju «dødssyndene» ifølge Rich Schefren. Gjør du en eller flere av disse, er det en indikasjon på at din innholdsmarkedsføring faktisk jobber imot deg.

 1. Innbiller du deg at du kan utkonkurrere andres gratis innhold?

Noen tror at hvis de bare gir bort mer enn noen andre, vil kjøperne magisk dukke opp. Men hvis du i realiteten skaper innhold som ikke leder kundene mot et kjøp… kan du like godt poste morsomme bilder på Facebook. For du gjør INGENTING for din forretning.

I stedet for å sende ut en endeløs rekke middelmådige artikler, jobb heller med et ENKELT, ENESTÅENDE innholdsprodukt som kan bygge din business. Det kan være en gratis rapport, ebok, video eller et webinar.

 1. Gi feil «resultater på forhånd»

Innenfor internettmarkedsføring er det vanlig å snakke om å «gi resultatene på forhånd». Det betyr å gi innhold som er så konkret at det kan gi kunden kan få resultater FØR de behøver å kjøpe.

Dilemmaet er at hvis du gir FOR MYE gratis, har ikke kunden noen grunn til å kjøpe av deg. Her er det du heller bør gjøre:

I gratisinnholdet gir du bort en enkelt strategi, taktikk eller konsept som kan gi kunden et kjapt resultat. Men det vesentlige er at dette resultatet veter kundens appetitt for mer, og vekker dennes visjon om å få til et overliggende mål. Dette målet er det ditt BETALTE produkt kan tilby.

En gratis rapport skal ha denne funksjonen. Min «Test siden din» er også et eksempel der kunden får en forsmak av hvor mye som kan gjøres for å forbedre siden deres. Det er enkle grep, og de skjønner de kan gjøre det selv, men de vet at de kan oppfylle en større visjon ved å få en fagmann til å utføre det. Jeg er den fagmannen.

 1. Produsere «tomt» innhold.

Ærlig talt, her finnes ingen unnskyldning. Alle vet at internettet er bombardert, kvalt, og snart sprengt av gratis innhold. Det er mer enn noe menneske, noen by eller noe land kan konsumere noen gang.

Innholdet du produserer må ha en verdi. Ikke for stor verdi, men i hvert fall ikke for liten.

 1. Gjengi dagligdagse sannheter

Faktisk kan det å gi bort dagligdags visdom skade salget ditt mer enn du aner. Dårlig gratis innhold gi inntrykk av at de betalte produktene din er av samme lave kvalitet – og de vil ikke kjøpe noe.

En listig måte å sminke opp tomt innhold er å ta dagligdagse ideer og snu de på hodet, for eksempel: «Spis fett for å bli slank» eller «Gjør mindre for å få mer gjort».

Alt innhold kan selvsagt ikke være 100% originalt, vi lever i en verden der det meste alt er blir sagt. Men unngå klisjeer og selvfølgeligheter.

 1. Alt for komplekst innhold

Lett å gjøre for en gründer som er fokusert på faget sitt. Leserne dine har nok annet å gjøre. De vil ikke ha «75 nyttige ideer» til noe som helst. Gjennomsnittsleseren ønsker å lære EN ENKELT METODE i en fart. Metoden skal være et eksempel på systemet du selger i ditt produkt. Da vil de takke deg, og sannsynligvis bli motiverte til å kjøpe produktet ditt.

 1. Er du kjedelig?

Her er noen tegn på at du er kjedelig…

 1. Ingen kommentarer på din blog, Facebook, eposter etc. Som å fortelle en vits og ingen ler.
 2. Du forteller om konsepter, metoder og teorier, men du nevner ikke menneskene som bruker dem. Du skal fortelle en historie, og en historie skjer med mennesker.
 3. Du mangler ord som «du» og «jeg» fra starten av artikkelen og ofte nedover. Leseren skal føle at du snakker direkte til ham/henne (se toppen av denne artikkelen).
 4. Les artikkelen, bloginnlegget, oppdateringen HØYT for deg selv eller en annen. Du hører fort om du er kjedelig.

 1. Sjette og verste synd: Glemme å gjøre et innsalg

Hvert stykke gratis innhold bør få leseren til å ønske seg å kjøpe ditt betalte produkt. Du må fullføre setningen: «Leseren vil ønske å kjøpe mitt produkt etter å ha kommet over mitt gratis innhold fordi …………………………….». Kan ikke du, kan ikke leseren heller.

Til slutt

Etter å ha lest så langt, skal du kunne gå over ditt eget gratis innhold og gjøre forbedringer. Du skal også skjønne at jeg har peiling på det jeg skrier om, og at min fagkunnskap kan gi deg mer salg. Du har nå muligheten til å bestille en konsultasjon med meg der vi går gjennom helheten av din markedsføring og setter opp en plan for mer effektiv markedsføring.

Ta kontakt nå, med Ketil Berg på mobil 90989898, eller epost ketil@branettside.no

Vil du kommentere? Svar gjerne på noe av dette:

Hva var mest nyttig for deg i denne artikkelen?

Har du selv syndet mot disse reglene?

Hva ønsker du at jeg snakker om i mitt neste eksempel på gratis innhold?

Denne artikkelen er adaptert fra Rich Schefren’s side: http://www.strategicprofits.com/blog/7-cardinal-sins-of-free-content/

Du kan også se Rich i et live webinar her: http://www.cvent.com/events/online-business-growth-evening-rich-schefren-oslo/event-summary-0f85a669e24c43e9963b108b8205e881.aspx